Konsertit

30.8. klo 20 perjantai

TUKEVASTI JALAT MAASSA
Basso-ostinatolle perustuvia cembalo- ja urkusävellyksiä

Erilaiset basso-ostinatolle perustuvat sävellykset olivat tavallisia barokin aikana. Niille yhteistä on lyhyt teema tai sointukierto, joka toistuu usein aika staattisena. Tällaiselle vankalle pohjalle on sitten luontevaa improvisoida ja säveltää mitä erilaisimpia kuviointeja. Konsertin ohjelmassa on cembalolle ja uruille sävellettyjä passacaglioita, groundeja ja vastaavia teoksia mm. Girolamo Frescobaldilta, Henry Purcellilta, Georg Friedrich Händeliltä ja Johann Sebastian Bachilta.

Ilpo Laspas, urut ja cembalo

Ilpo Laspas

Ilpo Laspas

 31.8. klo 15 lauantai

PRINSESSA JA SIKOPAIMEN
Musiikkisatu

Prinsessa ja sikopaimen on H. C. Andersenin Sikopaimen-tarinaan pohjautuva barokin ajan musiikin värittämä musiikkisatu. Konsertissa kuullaan musiikkia Charpentierilta, Vivaldilta, Landilta, Lullylta, Bachilta ja Uccelinilta.

Konsertin mielenkiintoinen ja opettavainen tarina kertoo nirsosta ja koppavasta prinsessa Annelista sekä häneen rakastuneesta prinssi Urmaasta, jota pinnallinen Anneli ei huoli sulhasekseen tämän tuotua hänelle vääränlaisia kosintalahjoja. Urmas naamioituu köyhäksi sikopaimeneksi ja saa lopulta Annelin ymmärtämään, että elämässä oikeasti tärkeät asiat ovat aitoja eikä niitä voi mitata rahassa. Musiikki ja tarina kietoutuvat konsertissa kiehtovaksi kokonaisuudeksi, jossa kertomuksen tärkeillä asioilla on kaikilla oma musiikillinen teemansa. Yleisökin pääsee osaksi konsertin kulkua muun muassa hoviväen roolissa taputtaen sekä tanssien. Prinsessa ja sikopaimen -konsertin esiintyjinä toimivat Anni Elonen, Louna Hosia ja Julia Tamminen. Konsertti on suunnattu päiväkoti-ikäisille sekä alakoulun 1.-4. luokkalaisille. Konsertin kesto on n. 35 min.

Esiintyjät:
Anni Elonen, kertoja, barokkiviulu ja kellopeli
Louna Hosia, barokkisello ja jouhikko
Julia Tamminen, urut

Anni Elonen ja Louna Hosia, kuva Jarno Lindén.

Anni Elonen ja Louna Hosia, kuva Jarno Lindén.

1.9. klo 18 sunnuntai

BACH MUST GO ON

Barokin suuren mestarin Johann Sebastian Bachin musiikki jaksaa yhä ihastuttaa ja kiehtoa kuulijoita ympäri maailmaa. Korson kirkon urut soveltuvat erityisen hyvin Bachin teosten soittamiseen – soittimen esikuvana on ollut urkutyyppi jollaista ehkäpä itse säveltäjäkin on aikanaan soittanut. Bach oli ilmeisen etevä urkuri sillä hänen teostensa soittaminen on edelleen huippu-urkurien eräänlainen ”kuninkuuslaji”. Nyt haasteeseen tarttuu Matti Vaakanainen joka on konsertoinut ympäri Suomea ja opiskellut urkujensoittoa myös Ranskassa. Konsertissa kuullaan myös Bachin aarioita tenorille, solistina Jussi Salonen.

Matti Vaakanainen, urut
Jussi Salonen, tenori

Matti Vaakanainen

Matti Vaakanainen

Jussi Salonen, kuva: Niko Tiainen

Jussi Salonen, kuva: Niko Tiainen